Am cumparat o carte:Manualul tau de PHP

  • IMG_0017Hai sa va zic un mic secret de-al meu:eu sunt singur in a invata limbajele PHP si JavaScript.Daca aveam si eu un amic,un prieten,un frate sau o sora in care sa fie mai bun ca mine in cele doua limbaje de programare,era foarte bine.Alta este sa-ti zica cum trebuie sa faci,adica sa-ti explice care este treaba cu codul respectiv si alta este sa citesc eu si sa pun in practica.Este foarte greu singur.Dupa 10 ore de job pe santier,vin acasa si citesc carti de programare.Este greu acest lucru,dar nu imposibil.
  • Teorie ca teorie,dar practica ma doboara.
  • Practica omoara teoria.
  • Practica inseamna experienta acumulata.

Eu la inceput de an,am vrut neaparat sa cumpar o carte pentru limbajul PHP(Hypertext.Preprocessor).Prima data m-am dus la libraria Carturesti,eram mai mult sigur ca o sa gasesc o carte pentru limbajul PHP.Daca nu era deloc aceasta carte,cumparam o carte care sa aiba legatura cu PHP-ul(adica o carte de JavaScript).Daca tot n-am gasit ce ma interesa pe mine,am cumparat o carte despre Retele de Calculatoare.Nu m-am lasat si am cumparat o carte pentru limbajul PHP.

Mai era o librarie aproape de libraria Carturesti,aceasta librarie se numeste libraria Papirus(este chiar in Piata Romana).Cartea se numeste:Manualul tau de PHP.Cartea are 385 de pagini si m-a costat 57 ron.Eu cred ca acesta carte,este mai veche decat ce se scrie in carte ca a fost tiparita in 2011.Autorul cartii Manualul de PHP,este Traian Anghel si este tiparita de Editura Albastra.Manualul de PHP este tiparita in 2011.In momentul de fata,a iesit varianta noua de PHP,adica PHP 7.Cartea cred ca este variantele 5.3 ori 5.4.Inca n-am apucat s-o citesc cap coada.

Daca nu sunt sigur de un lucru,nu pot sa vorbesc ca stiu acel lucru.Varianta PHP 6 a fost abandonata de dezvoltatorii acestui limbaj de programare.Am intrat pe Wikipedia si am gasit ceva foarte interesant,am gasit istoricul limbajului PHP.Daca cautati cuvantul PHP,veti fi multumiti de cautarea dumneavoastra.In acest istoric,aveti practic toata viata PHP-ului.Spre sfarsitul paginii,veti vedea ca se spune ceva de PHP Romania,adica de un forum PHP Romania.Cartea are legatura si cu MySQL.Manualul tau de PHP are 4 categorii diversificate.O sa le enumar mai jos,pe toate cele 4 categorii:

Partea a 1-a:Bazele PHP-ului.

Partea a 2-a:Lucrul cu datele stocate.

Partea a 3-a;Erori si Securitate.

Partea a 4-a:Evaluare si Indrumare.

Aceasta carte am cumparat-o in data de 20 ianuarie.Este foarte adevarat,ca daca citesc si nu fac practica,cam degeaba citesc.Este foarte adevarat,ca daca nu fac un curs de programare,nu prea ma descurc singur.M-am gandit si la lucrul acesta.Daca aveti dumneavoastra o recomdare pentru o carte de PHP in limba romana si nu stiu eu,puteti sa-mi dati un mesaj pe Facebook,Twitter,Google+,LinkedIn sau eventual un email la urmatoarea adresa:salut@fotoanghel.ro.Multumesc anticipat!

One thought on “Am cumparat o carte:Manualul tau de PHP

  1. Vad ca e destul de vechi articolul, in caz ca inca mai studiezi PHP, in loc sa-ti cumperi carti iti recomand un curs online https://teamtreehouse.com de exemplu, cu acesta am inceput si eu de cateva luni si explica foarte bine, cu exemple si exercitii, iar in acelasi timp construiesti si site-uri. Cursul este in limba engleza, dar ai si subtitrarea in limba engleza la el, ceea ce iti va fi mai usor sa traduci cu google translate ceaa ce nu intelegi. Daca tot vrei sa cumperi carti, iti recomand sa cumperi de pe Amazon, poti sa-ti instalezi in pc sau tableta, telefon etc. Amazon Kindle, si sa cumperi carti in Kindle edition care sunt mult mai ieftine decat cele clasice. Nu cauta carti in limba romana, fiindca nu o sa gasesti nimic de actualitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *