Vernisajul de pictura”After-Ego”!

Saptamana aceasta, am avut marea placere sa fiu prezent l-a un vernisaj de pictura. In data de 1 Februarie 2018, Caminul Artei a fost gazda lui After-Ego. Tin sa va anunt, ca acest eveniment nu dureaza foarte mult timp. Evenimentul se desfasoara intre 1-13 Februarie 2018, intre orele 19.00-22.00. Daca vreti sa vizitati aceasta expozitie, trebuie sa veniti la sediul Caminul Artei. Caminul Artei este situat pe strada Biserica Enei, numar 16. Organizatorul acestui vernisaj de pictura, este Uniunea Artistilor Plastici din Romania (filiala pictura). Marea majoritatea a studentilor pictori prezenti, provine din Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. Am zis studenti, fiindca acesti studenti sunt in al 3-lea an la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Cum am aflat eu de After-Ego?

Eu am aflat de acest eveniment din mass-media. S-a facut destul de multa reclama pentru After-Ego. Cum era si normal, daca tot am fost prezent l-a aceasta expozitie, am facut si doua albume foto. Fotografiile le-am postat pe profilele lui Florin Anghel si a lui Foto Anghel. Atmosfera a fost una foarte faina si reusita din punct de vedere organizatoric. Prezenta oamenilor in prima zi de deschidere, a fost una numeroasa pentru After-Ego. Aproape 120 de persoane au fost prezenti. Faptul ca vine 120 de pictori din Bucuresti pentru acest vernisaj, inseamna ca aceasta expozitie are valoare. Caminul Artei este un proiect frumos si dezvoltat de Uniunea Artistilor Plastici din Romania. In aceasta locatie, se desfasoara si alte expozitii de arta, simpozioane sau conferinte de presa. Pictorii si-au prezentat tablourile respective in mai multe modele: panza pe ulei, panza pe acrilic, fotografii in Photoshop si doua modele expozante in lemn.

Mai exact, expozitia a fost pentru toate gusturile posibile. Cum era si normal, am intrat si eu in vorba cu cei prezenti. Am avut parte de-o surpriza frumoasa: a fost organizat un bufet suedez. Marea majoritatea a oamenilor dintre cei prezenti, se cunosteau bine intre ei. Conversau impreuna si se felicitau reciproc intre ei. Cei mai multi pictori, isi faceau poze langa tablourile lor. Este si normal acest lucru, ca sa poti sa pictezi un tablou obisnuit ca marire, trebuie sa fi perseverent, talentat, sa ai rabdare  si multa munca. Nu oricine poate sa picteze un tablou pe o panza de ulei, trebuie sa ai har de la Dumnezeu. Fiind cu urechea pe langa ei atent l-a ce discutau acesti pictori, la un moment dat am auzit o pasarica ciripind ca se vor organiza cateva expozitii in strainatate.

Bineinteles, nu toata lumea prezenta va pleca in strainatate la alte expozitii. Este foarte posibil, ca anumiti pictori de valoare isi vor face bagajele. Cei mai multi pictori, au vechime in campul muncii de 5 ani. Unii pictori au terminat Liceul de Arte Plastice”Nicolae Tonitza”din Bucuresti. La fiecare 3 luni de zile, se organizeaza astfel de vernisaje. In Bucuresti sunt multe evenimente si locuri unde se desfasoara si alte tipuri de vernisaje. Bucurestiul este destul de bogat in informatii si expozitii de pictura. Spre finalul deschiderei acestei expozitii, a fost pusa l-a cale o chestie misto: la parterul acestei cladiri, era o plasa lunga intinsa pe toata suprafata parterului cu multe mingi pictate in diferite culori.

La un mic semn dat de organizator, o tipa a taiat plasa respectiva si toate mingiile care erau agatate pe plasa, au venit spre oamenii aflati sub plasa. Chestia respectiva a fost una de efect si de design. Dar, daca ai o idee buna, trebuie sa o pui in aplicare. Dupa o saptamana de zile, eram curios si eu sa vad daca prezenta oamenilor este constanta ca in prima zi. Dupa 7 zile de expozitie, in Caminul Artei au fost prezenti 3 persoane la After-Ego. Prima zi a fost crema lui After-Ego, restul a fost poveste.