La multi ani, Muzeul National al Taranului Roman!

In urma cu 29 de ani, Muzeul National al Taranului Roman isi reia activitatea cu lucruri pozitive si fapte bune. Dupa parerea mea personala, cele mai importante doua muzee din Bucuresti sunt Muzeul National de Arte al Romaniei si Muzeul National al Taranului Roman. Nu vreau sa par absurd si un tip care nu recunoaste toate muzeele din Bucuresti, dar practic eu pe aceste doua le consider cele mai importante in Romania.

In momentul de fata, o parte din cladirea Muzeul National al Taranului Roman este in constructie. Activitatea acestui mare nume din Romania pe retelele de socializare, este intensa si se organizeaza multe evenimente culturale. Ca orice constructie care se respecta in Romania, aceasta cladire a fost confiscata de comunistii Romaniei, care n-au ocolit deloc cultura romaneasca fara nici cea mai mica intentie. In anul 1906, a fost inaugurat acest muzeu de mare amploare.

Dupa un an de zile, a venit rascoala din 1907. Ce concidente de date are si Romania noastra. Eu ajung la acest muzeu, in jur de 3-4 ori pe an. Unul dintre aceste evenimente s-a desfasurat in Duminica Floriilor. OK, am inteles ca traditiile romanesti prin satele patriei noastre, inca se mai respecta arta culturala romaneasca. Dar ce facem in marile orase al Romaniei, ca in aceste orase traditia romaneasca a iesit din tipare.

Daca un satean al unui sat oarecare, spune ca in satul lui facea cutare lucru, unii bucuresteni se uita lung la el. Mai pe scurt spus, nu se mai respecta datina mai deloc in marile orase. MNTR-ul are si calitati educative pentru acei tineri, care vrea sa fie informati despre activitatea acestui muzeu. De pilda, maine dupa-amiaza se organizeaza „Ziua Rosiei Montane”. Maine intre orele 17.00-21.00, vor fi cinci reportaje interesante despre Rosia Montana.

Fiindca am adus vorba de Rosia Montana, vreau sa scriu cateva fraze. Eu imi aduc bine aminte, cand a inceput scandalul in Rosia Montana. In momentul cand s-a zvonit ca vine un investitor strain sa investeasca in Rosia Montana, atunci a inceput manipularea romanilor. Totul a fost jucat frumos si fara zgomot. Cu alte cuvinte, ca un programator senior (vazut, placut si plecat de pe site-ul tau). Ce scandal, ce tam-tam a fost in acest mic orasel: cu steaguri nationale, cu rime de lozinci romanesti, cu cifre care mai de care mincinoase, cu gogosi umflate cu pompa de bicicleta precum ca daca vine un investitor strain, o sa ducem bine cu totii.

Si ce investitor venea sa toace aurul Rosiei Montane: un multi miliardar in Euro (nu merita sa-i pronunt numele). Doar ca, unii oameni au uitat sa zica ca ” Rosia Montana face parte din bogatia Romaniei”. Dar uite, ca m-am abatut de l-a subiectul acestui articol. Muzeul National al Taranului Roman a reprezentat, reprezinta si va reprezenta satele romanesti din intreaga Romanie. La multi ani, Muzeul National al Taranului Roman! La multi ani, Rosia Montana!

De-a lungul timpului, Muzeul National al Taranului Roman a strans cateva zeci de mii de like-uri: 2015 – 70.000 I 2016 – 77.000 I  2019 – 90.000 I

Eu am o categorie dedicata muzeelor din Bucuresti: primele trei articole sunt slabe scrise de mine. Daca vreti sa intrati si sa vedeti, este OK partea mea – Muzee din Bucuresti.

Si acum un videoclip a lui Florin Anghel, filmat in data de 1 Aprilie 2018:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *