World Wide Web aniverseaza astazi 30 de ani!

  • De ce oare, cele mai cunoscute companii si cei mai multi inventatori sunt din Statele Unite ale Americii?
  • De ce oare, cei mai buni programatori au jobul in Silicon Valley?

In urma cu 30 de ani, World Wide Web facea cunostinta cu internetul. In data de 12 Martie 1989, se infiinta W3C. Acest consortiu cunoscut, are cateva categorii care face parte din programare: HTML, HTML5 si HTTP (HTTPS). Companiile cele mai puternice din intreaga lume cu investitii financiare, se afla in SUA. Aceste mari companii care pune America in miscare, sunt listate in bursa din New York.

Daca in urma cu 30 de ani unii oameni erau mai destepti ca alti oameni, in ziua de azi acei oameni care au inventat web-ul, acum sunt miliardari in dolari (vezi Microsoft si Google care sunt cele mai cunoscute). In general, America da tonul site-urilor care sunt cele mai vizitate si folosite zi de zi de oameni simpli. Datorita unor inventatori care au realizat ceva pe acest pamant, eu ma folosesc zi de zi de ele. Daca vrei sa cauti o persoana sau o firma, te duci la prietenul tau Google.

Daca acesti mari internauti nu faceau aceasta descoperire a web-ului, poate in acest moment, eu nu puteam sa scriu acest articol si sa-l public pe Foto Anghel. Daca nu se inventa World Wide Web (W3C), impreuna nu puteam sa fim informati despre foarte multe evenimente pozitive si negative. Acum este foarte usor, sa intri pe Google si sa cauti ce doresti tu ca informatie despre evenimentul respectiv. Intre-adevar, internetul inseamna lucruri bune si lucruri rele.

Unde este bine si rau, orice lucru are doua variante. In intreaga lume, sunt extrem de multe website-uri care ofera tot felul de informatii despre absolut orice categorie de oameni. In anul 1989, se intampla doua mari evenimente: se descopera World Wide Web (W3C) si se facea planul pentru marile revolutii din Europa de Est. Lumea aceasta in care traim, s-a schimbat foarte mult in ultimii 30 de ani. In ultimii 30 de ani, in Romania este un chin sa traiesti in aceasta tara.

Tin bine minte, ca in Romania au aparut primele calculatoare in 1995. Se uita lumea l-a ele ca la urs. Atat monitoarele cat si desktop-urile, erau foarte mari si grele. Pe cat era de grele, pe atat erau si scumpe. In Romania, poate unele facultati n-aveau calculatoare unde sa invete studentii tineri. In Romania, unele persoane s-au realizat financiar folosind calculatorul si o duc foarte bine in ziua de azi. Acei oameni nu au grija zilei de maine.

Anghel Florin si Anghel Costel au avut un deskpot si are in prezent un laptop Acer Aspire. In anul 2000 cand au aparut pe piata romaneasca primele notebook-uri, era o mica realizare pentru acel om. In ziua de azi, nici nu prea se mai gaseste deskpot-uri si daca gasesti sa cumperi, sunt fara sistem de operare. Daca vrei sa cumperi Windows 10, te costa 500 – 600 de lei licenta. Daca vrei sa cumperi cu totul, trebuie sa scoti din banca (sau de pe card) in jur de 3500 de lei.

La multi ani, World Wide Web! La multi ani, W3C!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *