Comuna Ciolpani

Voi ati fost in Comuna Ciolpani?

” Daca m-a intreba un om, in urma cu 2 – 3 ani de zile, daca am fost vreodata sau daca vreau sa vizitez in viitorul apropiat Comuna Ciolpani, ii raspundeam ca inca n-am vizitat aceasta comuna. Dar, in viata unui om, nu stii ce iti ofera viitorul si mai ales, conteaza foarte mult sa-ti duci pana la capat ganduriile tale pozitive.”

In data de 8 iunie 2019, am fost pentru prima data in Comuna Ciolpani. Atunci am luat pulsul comunei.

Ce eveniment s-a desfasurat pe 8 iunie 2019?

La etajul 1 al Primariei Ciolpani, s-a organizat cununia civila dintre Anghel Ionela si Anghel Costel. Pana in ziua respectiva, Ionela a avut numele de familie Meglei. Dupa terminarea cununiei, din Meglei  Ionela a devenit Anghel Ionela. In momentul cand a avut loc aceasta cununie, Ionela era gravida in luna a 7-a. Exact peste doua luni, pe 8 august 2019, Ionela a nascut un baiat. In momentul de fata, Comuna Ciolpani are 533o de locuitori si are cateva puncte interesante de vizitat: o primarie, un camin cultural, un centru de salvare, un centru de telefonie mobila, o scoala, o biserica si o manastire.

Este foarte adevarat, ca bugetul unei comune de 5 mii de locuitori, este mic in comparatie cu un oras mic ca numar de locuitori (vezi un oras mic intre 5 mii – 10 mii de locuitori). Sa fiu sincer, poate un oras de 5 mii de oameni are cateva blocuri construite de patru etaje si poate nu sunt conditii omenesti. Scuze daca este o persoana din zona aceasta si vorbesc despre aceste blocuri. Comuna Ciolpani este situata in Judetul Ilfov. In 1968, Comuna Ciolpani i-a fost schimbat numele de fostii conducatori ai Romaniei. In 2018, Primaria si-a construit un nou sediu local.

Aceasta primarie se afla chiar langa scoala. Daca vreti sa vizitati Comuna Ciolpani, trebuie sa va urcati de la Piata Prese Libere in cele doua linii de autobuze: 444 si 446. Comuna Ciolpani se afla la intersectia cu satul Izvorani. Satenii din comuna se saluta intre ei si se cunoaste bine, chiar foarte bine. Strazile comunei respective sunt curate si ingrijite. Din statia de autobuz si pana la primarie, daca mergi in mod normal, nu trebuie sa parcurgi mai mult de 20 de minute. Eu vreau sa public acest articol, ca o recomandare din partea mea pentru cine are placere sa viziteze Comuna Ciolpani.

Ieri, 5 ianuarie 2020, am fost pentru prima data in acest an in Comuna Ciolpani. Acolo am petrecut Craciunul si Revelionul, alaturi de Anghel Costel, Anghel Ionela si Anghel Cristian Marian. Comuna Ciolpani are trei sate sub resedinta: satul Izvorani, satul Piscu si satul Luparia. Inainte de 1968, aceasta comuna se numea Comuna Tiganesti. Eu din doua in doua saptamani, merg in vizita in Comuna Ciolpani. Suntem frati sau numai suntem frati?

Anul trecut, din luna iunie si pana in luna decembrie, am vizitat comuna in lung si in lat. De cate ori am fost in vizita, am avut noroc de vreme generoasa. In doar sase luni, eu n-am de unde sa stiu totul despre Ciolpani. Pe terenurile  acestei comune frumoase, se construieste case si vile pe terenul oferit de Primaria Ciolpani. Toate straziile comunei sunt asfaltate din centrul si pana in marginea satului. Pana in luna iulie 2017, pentru a ajunge in Ciolpani aveai la dispozitie un micobuz particular si trebuia sa platesti pentru o singura calatorie 7 lei (14 lei dus – intors).

Dar, Primaria Municipiului Bucuresti le-a bagat mana in gat la patronii aia care raspundeau de aceasta cursa. Incepand cu data de 1 august 2017,  Primaria Capitalei a hotarat si a pus in practica, de a introduce liniile sale de autobuze in Judetul Ilfov. Un simplu bilet costa 1,5 lei (3 lei dus – intors). Va rog, acum sa faceti si voi socoteala, cat castiga patroni pe zi: 3 lei <=> 14 lei = 11 lei castig pentru un singur om/zi. Mai rau, soferii particulari nu ofereau bilete calatorilor. Trebuia sa ma duc eu mereu sa-i cer un bilet soferului din microbuz. Ziceam eu: da-mi si mie un bilet. Treaba aceasta nu se numeste cumva hotie?

Cu alte cuvinte, soferii microbuzelor si firma respectiva, fura statul roman (pardon, insela statul roman), am zis si eu mai dulce. Aici si calatorii sunt de vina: oamenii plateau biletele si nu cereau bilete de calatorie?!  Parerea mea personala: daca mai multi calatori cere bilete, soferii si patronii microbuzelor nu poate sa faca manevre financiare. Fiti putini tupeisti si cereti-va dreptul de-a calatori civilizat in 2020. ” Imi da-ti si mie un bilet, ca banii v-am dat?”

Enjoy, Comuna Ciolpani!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *