19 ani de succes pentru Wikipedia

  • 15 ianuarie 2001 – 15 ianuarie 2020

In urma cu 19 ani, in Statele Unite ale Americii a fost fondat un mega site de informatii generale. Acest website, are o baza de date foarte mare in comparatie cu alte site-uri din SUA. Pentru mine personal, Wikipedia inseamna multe informatii utile pentru mai multe categorii sociale, culturale si financiare. Din doua in doua zile, Florin Anghel intra pe Wikipedia pentru a cauta diverse lucruri. Practic, m-am obisnuit pe Wikipedia. Wikipedia se bazeaza pe voluntari si este o societate non-profit (fara publicitate masiva). S-ar putea sa mai fie un site asemanator ca Wikipedia si eu sa nu stiu de el.

Din cand in cand, Wikipedia ne  cere un mic ajutor banesc pentru o mica donare din partea noastra. Am donat si eu zece euro anul trecut pentru acest website. Mi se pare foarte normal, cand intru mereu si caut informatii ajutatoare mie, trebuie sa-mi pun cardul bancar la dispozitie. De-aia exista conturi bancare internationale transferabile. Si cu 50 de lei si fara 50 de lei, tot Anghel Florin ma cheama. Nu stiu ce trafic are Wikipedia, dar cu siguranta depaseste un milion de vizitatori unici pe zi. Pe Wikipedia se poate intra de oriunde exista internet din lumea web-ului.

Mini proiectele acestui proiect mama sunt urmatoarele : Wikibooks, Wikiversity, Wikinews, Wiktionary, Wikisource, Wikidata, Wikispecies, Wikimedia, Wikiquote si Wikivoyage. In ziua de 19 iunie 2003, editorii romani  au inceput sa publice diferite articole in limba romana. In momentul de fata, partea romana a publicat 403 mii de postari. Cu alte cuvinte, Romania se afla pe locurile fruntase. Saptamana aceasta, mi-a dat prin cap sa public si eu un articol despre Foto Anghel. Asa, cateva informatii generale despre blogul meu personal.

In alta ordine de idei, eu in ziua de 15 ianuarie 2020, am publicat o notita pe Facebook (cine este prieten cu mine poate sa confirme chestia aceasta), precum ca in cei 19 ani de activitate Wikipedia cu siguranta a fost atacata de baietii rai ai web-ului. Acum pe bune, voi credeti ca in cei 19 ani de informatii oferite, Wikipedia nu a fst atacata de unii oameni ? Eu cu siguranta banuiesc si cred acest lucru. Dar, ca orice website mare si care se respecta, Wikipedia este pregatita cu programatori foarte buni sa faca fata altor oameni. Enjoy & La multi ani, Wikipedia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *