Biblioteca Nationala a Romaniei

Incepand cu data de 26 mai 2014, Florin Anghel are card de acces la Biblioteca Nationala a Romaniei. Cine doreste sa intre fara card de acces incepand de la etajul 1 in sus, nu va putea niciodata sa faca acest lucru. Daca chiar sa intri fara card, trebuie sa te multumesti cu parterul si mezaninul cladirii actuale. Biblioteca Nationala a Romaniei este situata in Bulevardul Unirii, numar 22. Din anul 2012, Biblioteca Nationala a Romaniei s-a mutat in casa noua. Cu alte cuvinte, pot intra cu drepturi depline de aproape sase ani.

In ziua de 10 februarie 2020, incepand cu ora 14.00,  la parterul Bibliotecii Nationale a Romaniei se sarbatoreste Ziua Internationala a Cititului cu Voce Tare. Ziua Internationala a Cititului cu Voce Tare este un eveniment global ce are loc in fiecare an in luna februarie. Ca o paranteza de subiect, tot mai putini romani citesc o carte sau un ziar prin mijloacele de transport. Foarte putine persoane fac acest lucru. De cum urca in mijloacele de transport, majoritatea oamenilor stau cu ochii in telefoanele lor. Un obicei foarte negativ.

Biblioteca Nationala a Romaniei este cea mai impunatoare si importanta cladire din Romania. De ce? Fiindca aici sunt carti si testamente de 100 – 150 de ani. Marea majoritatea membrilor cu card, urca la etajele superioare. In momentul cand vrei sa citesti o carte din arhiva lor, trebuie sa le oferi cartea de identitate unde angajatii iti noteaza datele tale. Retineti, nu puteti sa cititi sus la etaje, fara cartea de identitate. La mezanin sunt opt calculatoare cu toate cartile aflate in arhiva lor. Biblioteca Nationala a Romanie este un mare brand romanesc si eu ma mandresc cu acest lucru. Asadar, ne vom vedea luni la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Enjoy, Ziua Internationala a Cititului cu Voce Tare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *