In memoria lui Anghel Tudor

RIP Anghel Tudor / 16 februarie 1942 – 26 septembrie 2014

Anghel Tudor versus Tudor Anghel

Anghel Tudor trebuia astazi sa implineasca 78 de ani. In momentul de fata, vorbesc de el de trecut. Tata a decedat la varsta de 72 de ani, 7  luni si 10 zile. Azi, 16 februarie 2020, sunt trist pentru o problema personala. Cum este si normal, te doare inima cand cel de langa tine, a plecat intr-o lume mai buna si mai cinstita. In data de 26 septembrie 2014, ora 19.30, tin bine minte ca aceasta zi fost in ziua de vineri, tatal nostru ne-a parasit. Cand tata a decedat, afara ploua mocaneste si batea vantul.

Se zice din stramosi, cand cineva decedeaza cand este vreme nasoala, ii pare rau ca inchide ochii. In dupa-amiaza zilei de 16 septembrie 2014, tata mi-a spus cu ultimiile lui puteri : TE IUBESC! Treaba aceasta se intampla cu fix zece zile. Exact in ziua fatala, eu eram langa tata. Faceam cu schimbul langa tata: statea Florin Anghel o zi intreaga si Costel Anghel tot o zi intreaga. Practic, Fratii Anghel se roteau intre ei.

Noi am renuntat la jobul nostru, pentru a avea grija de tatal nostru. „Mai intai tata si pe urma jobul”.  Anghel Tudor a fost internat in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Nu ne pare rau ca ne-am chinut in spital, ne pare rau ca nu l-am salvat. S-a facut orice a fost posibil omeneste si sufleteste. Intamplator, cand eu eram langa tata, o asistenta a venit in doua zile diferite cu cate o punga de sange. S-ar putea sa mai fi fost si in alte zile, dar poate eu n-am vazut .

Lui Anghel Tudor ii placea foarte mult sa mearga in Vama Veche si sa faca trasee montane in Muntii Bucegi si in Muntii Piatra Craiului. Tata a fost in toate cabanele din Muntii Bucegi. Bineinteles, aceste excursii montane s-au organizat cu timpul. De la el am luat si eu aceste hobby-uri pozitive. In momentul cand iti decedeaza o mama, un tata, un frate sau o sora, durerea este cea mai grea. De ce? Fiindca zi de zi, ani la rand, te vezi cu familia ta la fata. Am suferit langa tata pana in ultima lui zi de viata, pana la ultima picatura de apa. Am fost langa el la bine si la rau. L-am iubit, il iubesc si il voi iubi in continuare, fiindca este sangele meu.

Dumnezeu sa te odihneasca, Anghel Tudor – Doru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *