Sunt fan activ la CodePen

  • CodePen este un site special realizat pentru categoria front-end. Cele mai multe exemplare sunt scrise in HTML5, CSS3 si JavaScript. Putine exemplare sunt codate in SASS si LESS. Lui CodePen le-am oferit follow pe Twitter, follow pe Instagram si un like pe Facebook. Practic, ii urmaresc pe toate retelele de socializare. Luna viitoare, CodePen va implini opt ani vechime in campul muncii. CodePen a fost fondat in martie 2012, de trei programatori pasionati de front-end.

Din partea lui CodePen, am primit o notificare pe 20 februarie 2020, precum ca daca vreau sa fiu fanul lor activ. Bineinteles ca am dorit acest lucru, raspunsul meu a fost unul pozitiv. Eu tot le ofeream like-uri si le comentam pe pagina lor, cand intr-o zi oarecare, m-am pomenit cu aceasta cerere de fan activ. Nu vreau sa ziceti ca ma laud ca sunt mare fan activ la CodePen. Dar nu pentru aceasta veste public eu acest articol. Vin cu o veste mult mai mare si mai interesanta : in data de 22 februarie 2020, ora 23.00, am publicat primul meu exemplar pe CodePen.

Cu ceva vreme in urma, mi-am facut cont ca tot romanul pe CodePen. Sincer sa fiu, am furat acest mic cod de la alt user. Dupa care, am modificat in Visual Studio Code codul la nume si cifre. Profilul lui Florin Anghel este activ de cateva zile. Daca tot am mentionat ca am furat acest cod, trebuie sa va spun si sursa codului. Acesta este userul si codul original. Dupa acest cod m-am inspirat si asa mi se pare corect, sa scriu sursa codului respectiv.

Cum am gasit acest exemplar si ce nu mi-a iesit in Visual Studio Code?

In bara de sus a acestui site, am cautat white and green. Dupa cateva pagini de cautare, am gasit acest user cu culorile mele preferate. De ce green and white? Fiindca Foto Anghel are aceste doua culori la logoul site-ului. Sa zicem ca 75% din modificarea acestui cod a fost buna. Eu am vrut sa inlocuiesc green cu red / red and white. Nu pot sa-mi dau seama, de ce nu mi-a iesit aceasta pasenta. Multe modificari n-am facut, decat la titlul si la inaltimea exemplarului. Cine cunoaste aceste coduri, isi va da seama imediat ce-am vrut eu sa practic si ce-a iesit. Intr-un final, sunt multumit de codul meu.

De ce numele de Florin Anghel la Pens?

Fiindca CodePen nu iti ofera posibilitatea sa cauti un user oarecare pe acest site. Asa cand cauti Florin Anghel la Pens, imediat dai de mine. CodePen iti ofera posibilitatea cand cauti Romania la Pens, iti va aparea multi useri cu multe exemplare publicate. In Visual Studio Code se poate face multe lucruri ingenioase, dar nu stiu eu in totalitate multe lucruri faine despre acest editor de cod. Unii oameni mi-au transmis ca daca vreau sa scriu cod in CodePen, sa scriu direct in contul meu, fara sa mai folosesc Visual Studio Code.

Eu zic ca am inceput destul de bine sa scriu cod in CodePen. Codul pe care eu l-am modificat, este foarte simplu de practicat. Pentru inceput sunt multumit. Apropo, in Visual Studio Code exista o categorie de extensii pentru diferite limbaje de programare. La ora cand eu public acest articol, adica pe 23 februarie 2020, ora 23.30, sunt 16275 de extensii. Daca vreti sa lucrati cu categoria de extensii, trebuie sa apasati pe tastele Ctrl+Shift+X. Partea negativa este ca sunt singur la aceste lucruri, langa mine numai se afla nimeni.

Enjoy, CodePen! Enjoy, Visual Studio Code!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *