In memoria lui Anghel Elena

RIP Anghel Elena / 1 martie 1949 – 23 iunie 2013

Anghel Elena versus Elena Anghel

Azi, 1 martie 2020, Anghel Elena trebuia sa implineasca 71 de ani. Am pronuntat cuvantul ‘trebuia”, fiindca Anghel Elena ne-a parasit in urma cu 7 ani. Intre-adevar, intre 2013-2020, timpul a trecut greu si dureros. In viata fiecarui om, se desfasoara evenimente frumoase si mai putin frumoase. Mama noastra a decedat duminica dimineata, pe 23 iunie 2013, ora 03.30. Tin foarte bine minte acest lucru important si toata viata nu pot sa-l uit. Nu l-am uitat, nu o sa-l uit si nu-l voi uita niciodata. Mama noastra a decedat la 64 de ani, 3 luni si 23 de zile.

Ca sa va zic verde in fata, mama a decedat oarecum tanara. Din 2013 si pana in ziua de azi, mama mai putea sa traiasca inca 5-10 ani. Poate in momentul de fata, mama trebuia sa fie in viata. Dar, a trecut sapte ani cu repeziciune si amintirile au ramas in memoria noastra. Ca sa fim realisti si optmisti, toti copii care au viata si traiesc in momentul actual, nu poate sa aiba viata fara parintii lor. Copii nu poate sa traiasca fara parintii lor.

Mamei noastre ii placea sa ajute oamenii simpli care o solicitau cu ajutorul omenesc. De multe ori, mama a fost o mama saritoare si rabdatoare cu diferiti oameni. A avea rabdare cu un om, inseamna sa fii de multe ori impacat cu gandul ca acel om nu poti sa-l scoti din stilul lui de viata. Asadar, fiecare persoana in parte are personalitatea lui. Pe mama mea am cunoscut-o extrem de bine. Faptul ca stai in casa ani de zile cu un om, la un moment dat devine o simpla rutina in al ghici pe acel om.

Mama noastra a fost o femeie sufletista si iubitoare de oameni. Chiar daca unii oameni, au dezamagit-o s-au ne-au dezamagit la momentul oportun. Daca ii cereai un sfat, ori o vorba buna s-au daca aveai nevoie de un lucru in care nu puteai sa-l doresti cu adevarat, mama noastra iti oferea cat avea. Cat avea mama, iti oferea si tie ca persoana un ajutor omenesc. Din pacate, Anghel Elena a oferit ajutor oameniilor care au avut nevoie de ea si acei oameni au uitat-o. In ziua de azi, oamenii sunt doar de interes si au interese meschine fata de concetateanul ei (concetateanul lui).

Anghel Elena a avut multi ani jobul la Fabrica de Tricotaje Crinul Bucuresti. Fabrica de Tricotaje Crinul Bucuresti este situata chiar langa fabrica Biofarm. Ca sa-si creasca baietii ei, cu siguranta mama noastra a facut sacrifici umane. Poate timpul petrecut in alta parte cu o alta treaba, poate acel timp ni l-a dedicat noua. Daca n-a avut timp liber, cu siguranta a dat altceva la o parte pentru a putea sa-si vada idealul realizat. Cu multi ani in urma, mama a vizitat de cateva ori Turcia, Polonia si Ungaria. De asemenea, mama a fost in concediu de odihna in statiuniile de pe litoral si in cateva excursii prin Muntii Bucegi.

Sincer sa fiu, in momentul de fata imi este foarte greu sa public acest articol despre mama noastra. Orice as face eu, Anghel Elena nu mai se intoarce inapoi in aceasta lume. Dar, copii cand si-au iubit parintii sau isi  iubeste parintii, totul este o realitate adevarata si plina de adevar. Noi doi, i-am iubit, ii iubim si ii vom iubi pe parintii nostri zi de zi. Cu siguranta, durerea este mare si apasatoare cand ramai fara parintii tai intr-un 1 an si 3 luni. In mod normal, acum trebuia sa o strang in brate si sa-i urez un sincer : La multi ani, mama! Dar, viata este complexa si reala.

Dumnezeu sa te odihneasca, Anghel Elena – Tanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *