Global Day of Coderetreat, 7 noiembrie 2020

Evenimentul de programare Global Day of Coderetreat, se organizeaza anual in luna noiembrie. De obicei, se desfasoara doar in ziua de sambata dupa data de 15 noiembrie a fiecarui an. Deoarece in anul curent avem aceasta problema cu pandemia globala, eram putin nelinistit ca nu se mai va organiza nimic anul acesta. Daca pana anul trecut evenimentul a avut loc live, anul actual s-ar putea sa fie online. Inca nu sunt sigur de cum va curge lucrurile.

In data de 6 mai 2020, Global Day of Coderetreat a anuntat evenimentul pe contul lor de twitter / @coderetreat. Fondatorul si organizatorul acestui eveniment interesant de programare, este un programator american. Din surse sigure, programatorul american a fost prezent si in Romania. Prima editie a avut loc in 2009. Sincer sa fiu, eu am fost prezent la cateva sesiuni de Global Day of Coderetreat. Au fost cazuri cand la o singura sesiune, au fost prezenti decat 2 programatori. Da, ati vazut bine 2 oameni.

De regula, in sala sunt prezenti pana in 10 oameni. Daca vor fi prezenti 12-14 oameni, o sa fie sarbatoare nationala. Evenimentul Global Day of Coderetreat face parte din categoria Software Craftsmanship. La randul ei, categoria Software Craftsmanship se inrudeaza cu Software Crafters, Remote Pair Programming, Pair Programming, Legacy code, Clean code sau Refactoring code. Evenimentul si-a mai pierdut din claritate si personalitate. Dupa cum am observat, unii programatori nu prea mai sunt interesati de Global Day of Coderetreat.

Deocamdata nu stiu unde se va organiza in Bucuresti. In momentul de fata, este prea devreme ca sa stiu exact locatia evenimentului. Asadar, pe 7 noiembrie 2020 ne vom vedea la fata.

Cum se procedeaza si ce regula de baza exista?

In fiecare an, evenimentul s-a desfasurat in echipa pe parcusul a 8 ore, respectiv intre 10.00-18.00. Vor exista 3 sesiuni pana in ora 13.00 si 3 sesiuni dupa ora 15.00. Intre orele 13.00-15.00, va fi  pauza de masa la alegere.

1. Vor exista 6 sesiuni a cate 45 de minute fiecare / 10.00-10.45.

2. Vor exista 6 retrosprective a cate 10 minute fiecare, echipa trebuie sa spuna ce-a facut in cod  / 10.45-10.55.

3. Vor exista 6 pauze a cate 5 minute fiecare / 10.55-11.00. De obicei aceste pauze se duc undeva la 15 minute.

4. La un momentat dat, echipele se vor schimba intre ele pentru o mai buna socializare si experienta.

5. Dupa ora 18.00, cine vrea, cine are timp liber sau cine are placere, se merge in gasca la o bere / la mai multe beri.

6. Exista doar o singura regula de baza si de bun simt: in momentul cad dai join event la o sesiune, trebuie sa te tii de cuvant si sa fii prezent, nu sa dai join event la misto.

Enjoy, Global Day of Coderetreat 2020!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *