Salonul International de Carte Bookfest 2020

 • In luna mai a fiecarui an in parte, se organizeaza Salonul International de Carte Bookfest.
 • In luna noiembrie a fiecarui an in parte, se desfasoara Salonul International de Carte Gaudeamus.
 • Practic din 6 in 6 luni, Romania se poate mandri ca are 2 mari Saloane de Carti Internationale.
 • Intre 12 martie 2020 – 15 martie 2020, trebuia sa se desfasoare Salonul International de Carte Bookfest – Centrul Regional de Afaceri CRAFT.
 • Intre 27 mai 2020 – 31 mai 2020, trebuia sa se organizeze Salonul International de Carte Bookfest – Romexpo.

Azi, 31 mai 2020, trebuia sa fie ultima zi de vizitare a Salonului International de Carte Bookfest. De foarte multe ori, Romexpo a fost gazda acestui eveniment cultural romanesc. De cele mai multe ori, eventul s-a desfasurat in Pavilionul Central. Dar, din cauza unei probleme globale,  Salonul International de Carte Bookfest 2020 nu a mai avut loc in acest an. In momentul de fata, trebuie sa vorbesc de trecut fiindca acest event se afla in pauza de masa.

Timp de 5 zile, in incinta Romexpo, se poate vinde carti, se poate cumpara carti si bineinteles, fiecare om vine cu un scop personal. Eu de obicei am fost prezent in ziua de duminica. Poate nu toti oamenii care sunt prezenti in Romexpo, vrea sa cumpere carti. Poate unii oameni vin sa observe care este atmosfera in cadrul acestui event.

In mod normal, miercuri trebuia sa se desfasoare o conferinta de presa pentru deschiderea acestui eveniment. Dupa cum bine stiti deja, in fiecare an este invitata o tara din strainatate. In 2020, trebuia sa fie prezenta Japonia la Bookfest. Ca sa fiu sincer cu voi, intre cele doua cunoscute saloane de carti nu exista mari diferente:

 1. Intre 50% – 75%  din toate cartile prezente, sunt aproape cam toate in ambele saloane de carti.
 2. Intre 50% – 75% din toate editurile prezente, sunt de multe ori egale in cele doua saloane de carti.
 3. Exsta mici schimbari in privinta organizarii locatiei respective.
 4. Uneori, intrarea a fost libera, iar alteori intrarea a costat doar 5 lei.
 5. Nivelul de cumparare la cele doua saloane de carti nu este mare, in realitate se afla aproape de mediu. Unii oameni frunzaresc o carte mult si bine, si in cele din urma aseaza jos cartea.
 6. Unii oameni pleaca bucurosi cu multe sacose din Romexpo, iar altii iese fluierand pe poarta.

Sunt sanse mari, ca in luna noiembrie a anului 2020, sa se organizeze Salonul International de Carte Gaudeamus. Pana in ziua de azi, organizatorii au anulat 2 evenimente culturale Bookfest: Timisoara si Bucuresti.

Enjoy, Salonul International de Carte Bookfest 2021!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *