Chemare la Donare

Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti – Chemare la Donare

In zilele de 29 august 2020, 26 septembrie 2020 si 31 octombrie 2020, Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti a organizat un eveniment esential pentru oamenii care au neaparat nevoie de sange. In mod normal, pe 28 noiembrie 2020, ar trebui sa se mai organizeze inca o sesiune. Evenimentul Chemare la Donare, s-a desfasurat in ziua de sambata cand a avut loc sesiunile mentionate mai sus, adica intre orele 07.30 – 13.30. Locatia sediului Centrului de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti, se afla pe strada Constantin Caracas, numar 2, sector 1.

In Bucurestiul nostru drag si scump, sunt cateva companii destul de puternice financiar, unde se doneaza sange direct din locatia companiei. Ultima campanie de donare de sange a avut loc pe 06 februarie 2020. Din 3 in 3 luni, se organizau campanii de donare. In momentul de fata, s-a stopat activitatea de donare din cadrul companiilor romanesti. Daca tot am amintit de locatia sediului, trebuie sa va reamintesc ca exista si o unitate mobila (gen autocar special dedicat donarii de sange).

Cu alte cuvinte, avem toate conditiile pozitive sa donam sange. Se spune cu buna stiinta, daca un singur om doneaza 450 ml, salveaza 3 oameni care au neaparat nevoie de sange (1/3). Problema este alta: romanii  nu prea doneaza sanga romanilor de pretutindeni. Conform datelor din mass-media romaneasca, Romania se afla in subsolul clasamentului Europei la categoria donare. Intre-adevar, se face publicitate masiva la post de radio de muzica rock din Bucuresti, dar eu consider ca este destul de putin.

  • Unii oameni traiesc dupa urma la alti oameni, care doneaza sange constant si nechemati de nimeni.
  • Unii oameni consuma sange lunar si nu poate sa faca pauza pentru a astepta sange.
  • Unii oameni fac tratament in spital sau acasa si le trebuie sange neaparat.
  • Unii oameni sunt pe lista de asteptare pentru diferite operatii grele si au nevoie de sange.
  • Unii oameni sunt in pericol daca nu primesc sange cand au nevoie.

 

RH Negativ

Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti – Chemare la Donare

In data de 06 februarie 2020, am participat cu placere l-a o campanie de donare. Mi s-a luat cateva informatii despre persoana mea, tensiunea, glicemia si mi s-a comunicat ca am grupa de sange RH Negativ. In momentul cand am intrat in incapere, mi s-a oferit un carnet cu titlul: Carnetul donatorului de sange. Dupa care, am complectat cateva foi si am asteptat sa donez sange. Ulterior, am fost intrebat daca am avut vreo boala mai veche sau daca sunt alergic la donare. Eu le-am raspuns ca sunt ok si astept sa donez sange. Tin sa va transmit, ca aceasta institutie de stat are valoare prea mare si este letala pentru oamenii care sufera de diferite boli. In Romania sunt multe centre de donare, dar eu locuiesc in Bucuresti. Cred ca Bucurestiul este cel mai mare consumator de sange din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *