PIcatura de viata, 2 decembrie 2020 - 4 decembrie 2020

Saptamana Generozitatii versus Picatura de viata

 

Saptamana Generozitatii, 1 decembrie 2020 - 8 decembrie 2020

Incepand de maine, in Romania se va desfasura 2 campanii de donare de sange. Pentru cele 2 proiecte sociale, unicul organizator este Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti. Ambele eventuri are ca scop doar donarea de sange. Ambele evenimente sociale se desfasoara anual. Din pacate, in Romania nu prea se doneaza sange catre spitalele romanesti. Cu alte cuvinte, doar 2% dintre romani se confirma subiectului. In Romania, nepasarea si indiferenta persoanelor este destul de mare ca mentalitate. Fiecare om trage pentru el.

In perioada, 1 decembrie 2020 – 8 decembrie 2020, in tara noastra draga si frumoasa, se desfasoara Saptamana Generozitatii. Fiindca traim in Romania si vorbim mai mult in limba engleza, in varianta engleza Saptamana Generozitatii se traduce in Giving Tuesday. Tema subiectului este simpla si eficienta: atragerea oameniilor in a dona sange benevol si nesiliti de nimeni si de nimic.

Pana martea viitoare, organizatorii spera in a atrage cat mai multi oameni in acest proiect uman pozitiv. Se zvoneste ca nu toate persoanele care participa in a dona sange, reuseste sa duca la bun sfarsit aceasta misiune binevenita. Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti mai are si alt proiect in desfasurare, cum ar fi Chemare la Donare. Asadar, sa auzim vorbe frumoase si fapte pe masura in cadrul campaniei Saptamana Generozitatii. Enjoy, Giving Tuesday!

In perioada, 2 decembrie 2020 – 4 decembrie 2020, se va organiza o alta campanie interesanta. Dar, de data aceasta, este vorba de o asociatie studenteasca. Respectiva campanie este mult mai scurta ca zile in desfasurare. organizatorul este tot CTS Bucuresti, iar hostingul este asigurat de Asociatia Amicus Bucuresti. Asadar, mai mult ca sigur, vom vedea pe unii studenti si profesori donand sange. Sesiunea din acest an, se afla la a 7-a editie constanta.

Este si normal, ca Centrul de Transfuzie Sanguina al Municipiului Bucuresti sa aiba interes in a organiza cat mai multe sesiuni de donare de sange. In tara noastra, sunt aproape 50 de centre de transfuzii care isi fac datoria zi de zi. Sponsorul principal care asigura o parte din investitia financiara, este un hipermarket care detine magazine in toata Romania. Nu vreau sa fac publicitate gratuita acestui hipermarket. Bineinteles, acest urias investeste niste bani, dar are si scutiri de taxe fiscale financiare. Sunt si eu curios, ce rezultate vor fi in mass-media romaneasca, despre aceste 2 campanii de donare. Enjoy, Saptamana Generozitatii versus Picatura de viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *