Partidul National Taranesc Crestin Democrat

  • Partidul National Taranesc Crestin Democrat / PNTCD: 11 Ianuarie 1990 – 11 Ianuarie 2021  La multi ani!
  • Vreau sa spun de la bun inceput, faptul ca Anghel Florin nu este membru la niciun partid din Romania, eu sunt doar un simplu simpatizant.

In urma cu 31 de ani, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu si Ion Ratiu, infiintau un partid de dreapta si de viitor in Romania. Dar, marii conducatori ai PNTCD-ului, au fost Iulian Maniu si Ion Mihalache. Pe primii 3 i-am prins in viata si in activitatea zilnica. In 1990, cand unii romani se jertfeau pentru democratie, iar altii se bucurau ca vom fi liberi pe vecie, pe Bulevardul Carol I, numar 24, se punea la cale un mare proiect politic romanesc.

Parerea mea personala, este ca Partidul National Taranesc Crestin Democrat a fost, este si va fii tot timpul un simbol al Romaniei. Intre anii, 1990 – 1996 partidul a avut de suferit ca imagine generala de partid. In 1990, cand unii oameni ziceau ca PNTCD-ul face si drege, acest partid nu era cunoscut in Romania ca partid politic de dreapta. In primii ani, manipularea oamenilor a functionat bine. In 1990, nici eu nu cunosteam politica unui partid oarecare.

Practic, n-aveam nicio informatie credibila despre un partid anume. Practic, pentru mine a fost o necunoscuta legea unui partid. Azi, 11 ianuarie 2021, Partidul National Taranesc Crestin Democrat a implinit 31 de ani de activitate politica. In 11 ianuarie a fiecarui an in parte, se mai trece cate o cifra modesta. Iulian Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu si Ion Diaconescu, au suferit multi ani la rand in Romania.

Singurul care n-a avut de suferit, a fost Ion Ratiu, acesta fiind plecat in Marea Britanie zeci de ani de zile. Sa fie clar, omul nu a plecat de bine din Romania. Intre anii, 1996 – 2000, PNTCD-ul a fost la guvernare. Cu alte cuvinte, partidul a avut raspundere politica si proiecte pozitive in Romania. Timp de 4 ani, PNTCD-ul a colaborat cu Conventia Democratica din Romania / CDR-ul. Timp de 4 ani, problemele au fost multe si treaba nu a mers brici cum trebuia sa mearga normal. In orice partid mic sau mare, de dreapta sau de stanga, sunt si tradatori in el.

Timp de 10 ani (intre 1990 – 2000), PNTCD-ul a studiat bine si avand note bune la scoala. Insa, dupa anul 2000, Partidul National Taranesc Crestin Democrat parca nu se mai regaseste de ani de zile, parca si-a pierdut busola de navigatie. O busola in care nici ea, nu mai vrea sa se activeze la societatea romaneasca. In final, vreau sa va mai transmit inca o data, numele celor 5 lideri importanti ai partidului:

RIP Iulian Maniu – RIP Ion Mihalache – RIP Corneliu Coposu – RIP Ion Diaconescu – RIP Ion Ratiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *