20 de ani de Wikipedia = #Wikipedia20

Azi, 15 ianuarie 2020, Wikipedia sarbatoreste 20 de ani de informatii generale. In urma cu 20 de ani, 2 mari oameni inteligenti fondau un mega website international. Pentru mine persoanal, consider Wikipedia unul dintre cele mai bune website-uri internationale. In domeniul al informatiilor generale, Wikipedia este peste Twitter, LinkedIn sau Facebook. Acesti cei 3 mari colosi ai Social Media din Romania, ne stoarce creierile cu tot felul de lucruri inutile si total aiurea. In plus, eu consider ca este o pierdere de timp stand pe ele.

Eu de exemplu, intru aproape zilnic pe Wikipedia. De obicei, eu caut data in ziua respectiva si voi observa cu placere, ce evenimente pozitive sunt in ziua respectiva. Wikipedia are mai multe proiecte interesante puse in aplicare. In unele cazuri, Wikipedia ne indruma sa donam bani pentru a sustine acest proiect minunat. Wikipedia nu obliga pe nimeni abuziv sa doneze bani. In mod normal, daca te folosesti des de acest site, ar fi cazul sa donezi si tu cativa euro in contul lor. Un 10 euro ar fi ok ca suma donata.

Se spune ca marea majoritatea a oamenilor care activeaza sunt voluntari, deci nu castiga niciun ban. Adica practica acest job de placere. Este foarte adevar, ca Wikipedia plateste niste taxe si impozite statului american. Nimic nu este gratis, totul este cu bani. Si la femei cand te duci, trebuie sa platesti. ca sa te simti bine. In fine, m-am abatut putin de la subiectul zilei.  De 20 de ani, Wikipedia ne face fericiti si mai cunoscatori in toate domenile de activitate. Wikipedia are o baza de date foarte mare.

Ar fi cazul, sa va transmit si cateva fraze despre Wikipedia Romania. In luna iulie a anului 2013, Wikipedia Romania a inceput sa emita semnale de articole publicate. In primii ani, articolele au fost putine ca numar general. Dupa cum am observat, mare majoritatea a postarilor sunt publicate de oameni lucrund in domeniul respectiv. Cu alte cuvinte, subiectele sunt bine exprimate si poti sa te bazezi. Wikipedia Romania are multe reguli impuse si multi voluntari. Totul este foarte simplu si eficient: iti faci cont si incepi sa publici articole. Enjoy, Wikipedia Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *