Am vizionat trei filme normale si interesante!

Florin Anghel versus Foto Anghel

  • In urma cu multi ani in urma, am luat decizia in viata mea personala, sa vizionez cat mai multe filme reale si normale societatii civile din Romania. Chiar daca in filmele respective, investitorii sau casele de productie internationale nu investesc sume mari de bani. Asta sunt, altul de unde.
  • Zic eu: Morala unui film comercial cu efecte speciale deosebite: „Cine investeste bani, castiga bani multi si repede”.
  • Majoritatea filmelor internationale din Bucuresti sunt comerciale 100%, cu efecte speciale calitativ si cantitativ, cu investitii foarte mari si cu actori cunoscuti in inteaga lume.
  • Pentru cele trei filme pe care le-am vazut, organizatorul principal a fost, este si va fi mereu „Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana”.
  • Pentru cele trei bilete cumparate, totul a fost posibil datorita celor de la „Eventbook’. Asa ca o paranteza personala, imi place cum arata designul „Eventbook-ului”, parca seamana cu un portal de site-uri, nu cu un simplu site.

 

Cinema Elvire Popesco: „Adio, Prostilor!”

 

In perioada, 1 iulie 2021 – 11 iulie 2021, Cinema Elvire Popesco si Institutul Francez a organizat Festivalul Filmului Francez. In data de 11 iulie 2021, intre orele 18.30 – 20.00, am avut placerea sa vizionez filmul francez numit „Adio, Prostilor!”. Filmul este o comedie reusita din punct de vedere al subiectului actori de valoare. Trei personaje pozitive sunt in cautarea unui copil minor abandonat de mama lui. Unul dintre cei trei actori, este chiar un administrator de sistem cu experinta in domeniul IT-ului (vezi SysAdmin). Pretul de intrare costa 20 ron.

 

 

Cinema Union Bucuresti: „Patrick” – „Ali(e)nare”

 

In perioada, 23 iulie 2021 – 31 iulie 2021, Cinema Union Bucuresti a organizat un program dedicat filmelor cu nuditate mare (vezi plaja din Vama Veche). Si pentru acest lucru, mie imi pare bine ca inca se mai produc si filme despre personaje pozitive goale (zero haine). UPS!

In ziua de 25 iulie 2021, intre orele 16.30 – 18.00, am vizionat un film interesant numit „Patrick”. Personajul principal este debusolat uman si profesional, din cauza decesului tatalui sau si este in cautarea ciocanului disparut. Toata actiunea filmului se petrece intr-o zona muntoasa, intr-o zona necunoscuta mie si anume intr-un camping de rulote.

In ziua de 31 iulie 2021, intre orele 19.00 – 20.50, am fost prezent iarasi in sala cinematografului Cinema Union Bucuresti. De data aceasta, filmul a durat aproape 120 de minute. Teza subiectul filmului este o drama si a fost focusata in viata personala de-a lungul anilor, pentru doua personaje principale de familie, si anume tata si fiu. Tatal fiului in cauza, a fost toata viata lui un om rau (un jegos) cu familia lui (sotia, fata si cu baiatul lui). Relatia lor de familie, nu a fost una tocmai normala cum trebuie sa existe in viata umana a tuturor oamenilor simpli. Intrarea l-a cele doua filme artistice m-a costat 20 de ron, adica 10 ron filmul. Important este ca oamenii de rand, sa fie prezenti in numar cat mai mare in sala.

In toate cele trei filme sociale, investitiile financiare au fost mici spre normale, dar mai ales, mi-a placut cele trei subiecte de viata a tuturor personajelor. Morala mea finala este simpla si personala: „Experienta a unui om in viata, este mai importanta decat visurile unor povestiri cu final asteptat.” Asa de inchiere de articol: va recomand aceste trei filme de urmarit. Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *