Agile - Kanban - Scrum

Certificate acreditate de ScrumAlliance

Florin Anghel versus Foto Anghel

  • Vreau sa fiu sincer cu voi si vreau sa va transmit de la bun inceput, un lucru destul de important: nu stiu exact ce inseamna toate variantele actuale pentru Agile si Scrum.
  • Eu personal, inainte de aceasta pandemie globala, eu mai mergeam pe l-a niste sesiuni cu subiectul: Agile – Kanban – Scrum. Timp de 90 de minute intr-o sala oarecare din Bucuresti, se dezbatea unul dintre aceste subiecte interesante.

Ieri seara, 4 august 2021, le-am facut o vizita de „prietenie” celor de la ScrumAlliance si am observat cu placere, ca aceasta mare organizatie internationala, a fost fondata in anul 2001. Timp de 20 de ani, ScrumAlliance a pus in valoare multi cursanti pentru noul lor job in diferite companii medii si mari. Evident, toate cursurile (au fost) sunt online si contra cost. Pentru reinnoirea unui certificat Agile sau Scrum, trebuie sa achitati din contul vostru bancar international, sumele  modeste intre $50 – $250 (ce sa facem si noi, ne-am emancipat cu cuvintele acestea europene si americane).

ScrumAlliance organizeaza multe traning-uri cu multi membrii activi, in care unii dintre ei sunt traineri internationali. Timp de doua zile cat dureaza cursul online, cea mai ieftina sesiune costa 800 de Euro. Dar iata mai jos si categoriile banoase cu un impact bun asupra mentalitatii omului:

  1. Agile Coach
  2. Agile Leader –  zic eu un : Agility Leadership
  3. Scrum Developer
  4. ScrumMaster
  5. Scrum Product Owner
  6. Scrum Trainer
  7. Scaling Practitioner

Dupa cate am citit (si sper sa nu ma insel), toate aceste super sapte categorii, vin la pachet cu cateva subcategorii si destule multe variante de resurse umane. Am ramas putin uimit, pentru simplu fapt ca nu am gasit in acest website varianta Kanban. Ori nu am rasfoit eu bine acest website, ori nu este deloc prezenta aceasta optiune.

De-a lungul anilor, in Bucuresti s-au organizat putine conferinte internationale pentru categoriile Agile – Kanban -Scrum. Cand am zis ca s-au organizat, am zis cu mana pe inima si nu zic la misto doar ca sa ma aflu in treaba.

Enjoy, Agile – Kanban – Scrum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *