Jucam impreuna o partida de sah?

In Bucuresti sunt 30 de cluburi de sah pentru amatori si pasionati de acest sport al mintii omenesti. Sunt cluburi mai mici sau mai mari, dupa cum isi organizeaza fiecare lider (lideri) organizatia propie. Au existat cluburi care au fost anulate sau activitatea lor este suspendata temporar. Nu cunosc din ce motive s-au intamplat aceste lucruri negative. Eu personal am dat telefon l-a doua cluburi si m-am interesat de programul lor.

Dupa conversatia avuta cu acei jucatori de sah, am ajuns la concluzia ca se poate plati lunar o cotizatie si daca cumva sunt deplasari prin alte orase ale Romaniei, se plateste din buznarul propiu. Asta in care ai timp, chef si buna dispozitie. Eu personal merg in doua parcuri din Bucuresti unde (inca) se mai practica acest sport: in Parcul Obor si in Parcul Cismigiu. Acasa am aceasta tableta de table si de sah.

Tableta mea de sah si de table. Enjoy!

 

Unii oameni joaca table si remi pe bani, dar eu consider ca nu este ok acest lucru. Unii sahisti au dat sah-mat in 15-20 de mutari gandite si puse in practica. Nici oamenii de pe margine care il mai „vopseau” cu vorbe aiurea, n-au banuit ce „bomba” avea sa vina. Sunt unii jucatori, care te lasa sa dai din gura si pe urma te pocneste de nici nu-ti vine sa crezi.

Dar sa revin la cluburile particulare de sah. Acei administratori de cluburi, eu cred ca joaca sah din tineretea lor. Nu stiu exact ce diferente sunt intre cluburile din Bucuresti si cele din alte orase. Dupa cum bine stiti, exista Federatia Romana de Sah. Parca inainte de 1989, in Romania au fost mai multi jucatori romani care erau recunoscuti in strainatate.

Tableta aceasta de sah m-a costat 100 de lei, cu tot piese de table si de sah (38 x 38 cm). Doar ca, aceste piese sunt si ele pe categorii de masura, si anume: Regina si Regele au 7 cm fiecare. Exista piese mai mici  ca ale mele, dar si alte piese de 10 cm. Important este sa te foloseste de ele si nu conteaza marimea lor. Enjoy!

Jucam impreuna o partida de sah?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *