Drupal Community & Wikipedia Community

 

Drupal Community & Wikipedia Community

Ieri, 15 Ianuarie 2022, două mari website-uri internaționale și-au aniversat împreună 21 de ani de web internațional.

1. Despre Wikipedia am mai publicat eu câteva articole, dar despre Drupal este prima publicare în acest blog personal. În data de 15 Ianuarie 2001, Drupal și Wikipedia își începeau să-și desfășoare activitatea propusă de administratorii actuali. Cela mai cunoscute CMS- uri pentru toți developerii web-ului global: Drupal, Joomla, Magento și WordPress. După părerea mea personală, fiecare categorie în parte a unui CMS menționat au variante pozitive și negative.

Nu sunt eu în măsură să-mi dau cu părerea generală, dar după cum se vorbește în întreagă lume, numărul 1 și cel mai folosit în toate website-urile globale este CMS-ul WordPress. Fiecare CMS în parte are comunitatea lui în țara respectivă, aceasta poate fi mai mică sau mai mare, depinde foarte mult de cum iși organizează membrii respectivi activitatea internă. În ultimii 10-12 ani, Asociația Drupal a organizat multe sesiuni de DrupalCon (Flickr) și DrupalCamp.

Organizația Drupal ne pune la dispoziție o listă întreagă cu toate conferințele care s-au organizat până pe 16 Ianuarie 2022. Prezența oamenilor la un DrupalCon este de 2000 de membrii activi, iar la o sesiune de DrupalCamp, numărul persoanelor este de (doar) 150 – 200 de drupaliști pasionați. Din păcate, în ultimii  2 ani nu s-a mai putut desfășura nicio conferință posibilă, și asta doar din cauza pandemiei globale generale. Pentru că am avut plăcere, le-am oferit un sincer și călduros RT pe Twitter.

2. Iar numărul total al membrilor activi sau mai puțin activi, atinge aproape cifra de 1.400.000 de profile.

3. În perioada, 25 – 28 Aprilie 2022, în Oregon (Portland, SUA) Asociația Drupal va desfășura o mare conferință internațională. Locația viitorului eveniment se numește Oregon Convention Center. După ce-am urmărit mai mulți useri și m-am uitat în profilele lor pentru categoria conferințe, marea majoritatea a membrilor filați de mine sunt din Australia, Canada și SUA. Cu alte cuvinte, europenii merg în Europa, americanii participă în SUA, iar asiaticii cu siguranță vor călători tot în SUA. Enjoy!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *