Salonul Internațional de Carte Bookfest 2022

  • Salonul Internațional de Carte Bookfest, 1 iunie 2022 – 5 iunie 2022, ediția a 15-a.
  • Salonul Internațional de Carte Gaudeamus, 23 noiembrie 2022 – 27 noiembrie 2022.
  • Pentru anul 2022, au fost montate 3 scene: Scena Agora, Scena Arca și  Scena Arena.
  • Sincer să fiu, în ultimii 15 – 20 de ani am fost prezent tot timpul. Am mers, merg și voi merge cu plăcere la cele 2 saloane de cărți.

În urmă cu 2 zile, timp de 5 ore (14.00 – 19.00)  am vizitat Romexpo, mai exact spus Pavilionul B2. Mie personal, îmi place să realizez fotografii și videoclipuri (mai mult sau mai puțin calitative). Pentru acest lucru, am un aparat foto numit Canon PowerShot A2200. Aparatul are 10 ani vechime în câmpul muncii (10 iunie 2012 – 10 iunie 2022). Pentru anul 2022, organizatorii au hotarât pentru anul în curs ca invitatul de onoare să fie Japonia.

  •  Într-un an de zile, Romexpo este gazda a 2 saloane de cărți. Scopul principal al acestor 2 saloane de cărți, este de-a face cât mai cunoscute aceste 2 mari evenimente românești, și de ce nu oare, să se cumpere cât mai multe cărți cu putință.

Este foarte adevărat, faptul că majoritatea cărților se poate găsi zilnic aproape în toate librăriile bucureștene. Cum este și normal, nu toate standurile erau cunoscute de către oamenii aflați în Pavilionul B2. Pentru majoritatea editurilor mari, multe evenimente prezentate a fost o aglomerație constructivă. Însă, nu toți oamenii iubesc aglomerația urbană. Eu de pildă, am preferat să asist cu plăcere l-a câteva standuri mici, iar aceste edituri sunt mici și ele ca volum de prezentarea a tuturor cărților aflate în biblioteca lor.

Fiindcă anul curent Japonia a fost invitatul de onoare, am stat foarte mult în standul lor. Am făcut căteva fotografii, dar și un videoclip în standul Japoniei. În cele câteva ore în care am poposit, s-au derulat 3 evenimente sociale:

A. Pentru cei mici, au fost puse pe masa multe foii A4 cu diverse desene de colorat.

B. Timp de 15 minute, Scena Arena a avut o frumoasă realitate pentru o mică demonstrație pentru dansul lor tradițional japonez. Toate sesiunile de dansuri japoneze s-au realizat cu chimonouri de vară.

C. In standul lor, timp de 20 minute, s-a realizat un mic workshop în a preda minimile tehnici de dans japonez.

Singurul răspunzător al tuturor acestor activități este Ambasada Japoniei. Care la rândul ei, această ambasadă are mai multe proiecte în curs. Enjoy!


Eu de regulă nu aplic multe fotografii, dar de data aceasta fac o excepție. Fotografia actuală a fost creată din exteriorul standului Japoniei. Sursa aparatului foto este Canon PowerShot A2200 (10 iunie 2012 – 10 iunie 2022).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *