Transylvania Open 2022

Transylvania Open 2022

România, Cluj-Napoca, Transylvania Open 2022

 • Din păcate, n-am fost pe faza anul trecut când s-a desfășurat Transylvania Open 2021. Cu alte cuvinte spus, n-am scris niciun articol despre evenimentul cu pricina. După ce public acest articol, o să mă întorc în timpul trecut pentru a posta articolul de anul trecut.
 • Vreau să vă transmit de la bun început, faptul că nu sunt fan înfocat al acestui sport numit „tenis de câmp”, dar sunt un simpatizant al sporturilor de tenis, șah și fotbal. Bun, asta ca o introducere de bun găsit.

În România, tenisul este scump și aproape necunoscut pentru majoritatea persoanelor tinere trecute de 20-25 de ani. Ca jucători universali și talentați, vreme de vreo 10-15 ani, în întreaga lume legea a făcut-o 2 români: Ion Țiriac și Ilie Năstase. Între anii, 1980-2022, niciun sportiv român de tenis n-a mai avut valoarea mondială ca cei 2 români de-ai noștri. Pentru ca rezultatele să vină constant și cu răbdare, îți trebuie următoarele puncte pozitive: talent, bani investiți de către familia ta, muncă și efort, ambiție, condiții sportive bune spre foarte bune create de țara respectivă, și bineînțeles, baftă într-un turneu de tenis internațional.

Ca să fiu sincer și să nu deranjez prea tare pe unii oameni cu funcții de conducere, în momentul de față România este slabă cotată în piața mondială a tenisului internațional, atât individual cât și echipe de fete și băieți. Dacă ne uităm și analizăm rezultatele la cele 2 echipe după anul 1990, s-ar putea să am dreptate în 51% din aceste fraze. În fine, nu vreau să arunc fraze negândite de mine. Scuze dacă am deranjat pe cineva anume.

 • România, Cluj-Napoca, Transylvania Open, BT Arena, 23 octombrie 2021-31 octombrie 2021.
 • România, Cluj-Napoca, Transylvania Open, BT Arena, 08 octombrie 2022-16 octombrie 2022.
 • Transylvania Open se află la a 2-a ediție organizată în Cluj-Napoca si anume în Sala Polivalentă „BT Arena”.

Timp de 9 zile, în această sală s-au disputat pe 2 terenuri diferite, mai multe meciuri de tenis competițional. Timp de 9 zile, au fost câteva etape de trecut, pentru ca sportivele să treacă mai departe în turul următor. Ieri de exemplu (15 octombrie 2022), s-au desfășurat 3 semifinale: 15.00, 17.00, 19.00. Ca organizatorii să fie siguri de timpul necesar a unui joc eventual de 3 seturi, organizatorii au luat ca timp petrecut a unui simplu meci de tenis, circa 120 de minute de joc.

Azi, 16 octombrie 2022, fiind și ultima zi de concurs, tot în sala actuală se dispută 2 finale importante (finala mică și finala mare): 15.00, 17.00. În momentul actual, România numai are nicio jucătoare de tenis în cele 2 finale menționate de mine. Pentru ca treaba să meargă exact și sigur, sunt puse la bătaie 250 de puncte WTA și premii consistente în bani. Televizarea acestui turneu de tenis internațional în (peste) 100 de țări, înseamnă bani, eventual investiții financiare, publicitate și cuvinte frumoase la adresa României.

Cuvântul rostit „România” pe buzele multor oameni din străinătate, înseamnă respect și dorința de-a arata lumii întregi, faptul că țara noastră dragă este în stare să organizaze un turneu mondial de tenis, pentru cele 250 de puncte WTA Tour. Puțin mai jos, am plăcerea să vă transmit câteva fraze și despre Banca Transilvania, dacă tot este sponsorul acestei săli de sport numite „BT Arena”.

 • Banca Transilvania înseamnă România și servicii de calitate.
 • Banca Transilvania înseamnă „Banca oamenilor întreprinzători”.
 • Banca Transilvania finanțează câteva echipe din vestul României (vezi gen => tenis de câmp, handbal, volei sau chiar de baschet). Nu sunt sigur dacă au în portofoliu lor bancar și echipe de fotbal din România.
 • Un exemplu concret actual: în Germania există Allianz Arena, iar în România există BT Arena, dar totul se face pe contracte și pe bani importanți.
 • Fiindcă am adus vorba de contracte și de bani, aici mă opresc. Nu este bine să vorbesc aiurea. Doar că, cine este chiar interesat de BT Arena și de Banca Transilvania, îi îndrum să caute pe Wikipedia Română cuvintele „BT Arena” ori „Banca Transilvania”. În concluzie, aș putea să pun un link despre cele 2 informații generale, dar nu vreau să fac acest lucru.

Profile useri Twitter:

 • Transylvania Open => @TransylvaniaOpn
 • Banca Transilvania => @B_Transilvania
 • Costel Anghel => @Costel Anghel
 • Florin Anghel => @florin_anghel
 • Foto Anghel => @fotoanghel.ro
 • Frații Anghel: Anghel Costel & Anghel Florin
 • Enjoy, România!
 • Enjoy, Transylvania Open 2022!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *