Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Buzău

 

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România 2022

  • Caravana Gaudeamus Radio România are rolul de-a organiza proiecte culturale românești și bineînțeles, să atragă noi cititori din rândul românilor.
  • În cele aproape 10 luni trecute anul acesta, Caravana Gaudeamus Radio România a organizat 9 evenimente în mai multe orașe ale României. O să vă transmit acum orașele în ordinea desfășurării acestor etape de dezvoltare: Craiova, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Sibiu, Brașov, Iași, Buzău, București. În fiecare oraș în parte, timpul de expunere a unei expoziții a fost de maxim 4-5 zile.
  • Iar unicul organizator este Radio România, atât finanțator cât și cu publicitatea în mass-media românească.
  • An de an, în Romexpo se desfășoară două mari proiecte culturale dedicate doar cărților de bună calitate: Salonul Internațional de Carte Bookfest (luna mai-iunie) și Târgul de Carte Gaudeamus Radio România (luna noiembrie-decembrie).

Ieri, 23 octombrie 2022, s-a terminat o nouă ediție de Gaudeamus. De data aceasta, gazda a fost orașul Buzău. Evenimentul s-a desfășurat în bune condiții în incinta locației Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”. Sesiunea din acest an, a fost prima ediție în acest oraș destul de mărișor ca număr de locuitori. Nu știu exact ce s-a întâmplat pe acolo, dar sunt sigur că totul a decurs bine ca model de organizare. Conform informațiilor de pe Wikipedia Română, orașul Buzău are 115.500 de locuitori. Toate aceste date importante sunt de la Recesământul Populației din 2011.

Între-adevăr, fotografii s-au publicat în profilele lor aproape zilnic pe Twitter și pe Facebook, dar eu zic că n-am voie să le republic eu în acest blog personal sau mai degrabă, în profilele mele de Social Media. Deocamdată mă limitez la forțele mele. Nu pot să vă ofer detalii picante l-a ce s-a întâmplat în respectiva locație, fiindcă eu nu locuiesc în orașul Buzău. Totul a fost posibil și celor de la Muzeul Județean Buzău.

Iar programul a fost unul flexibil, respectiv între orele 10.00-19.00. În închiere, adaug o ultimă frază: „cu cât apar proiecte noi de cărți și se dezvoltă vechile proiecte pozitive, românul are de ales multe opțiuni în viața propiei persoane”.

  • Peste doar 45 de zile, în Romexpo se va desfășura ultimul eveniment din această serie de 9 expoziții intense. Este vorba despre „Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – București”. Enjoy!
  • Profil Twitter: @romania_radio
  • Apropo, îmi place să pronunț mai mereu cuvântul „Twitter”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *